Beweegprogramma NAH
Beweegprogramma NAH
Geschreven door Administrator
woensdag, 10 december 2014 15:16

Sportprogramma op maat voor mensen met hersenletsel


alt

Sporten is gezond! Voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is beweging noodzakelijk. Beweging zorgt voor verbetering van hersenfuncties en geeft positieve energie. Bovendien kan beweging de kans op een terugval verkleinen.

Fitther biedt, als Fit!vak Preventiecentrum,in het kader van het project Meet Me @ The Gym, ook mensen met NAH de mogelijkheid in een rustige omgeving, op een veilige wijze en onder deskundige begeleiding, deel te nemen aan een beweegprogramma op maat.

Dit beweegprogramma is ontwikkeld volgens de laatste inzichten en is gebaseerd op de Beweegrichtlijn bij Niet Aangeboren Hersenletsel, opgesteld door Fit!vak in samenwerking met Hersenstichting Nederland, Edwin van der Sar Foundation en de Vereniging voor Sportgeneeskunde.

Opzet

Voordat er gestart wordt met de training vindt eerst een uitgebreide intake plaats.Aan de hand van de verkregen gegevens wordt de belastbaarheid bepaald en voor iedere deelnemer een individueel programma opgesteld. Eveneens wordt een inschatting gemaakt van de benodigde begeleiding.

Inhoudelijk bestaat de training uit cardio- (uithoudingsvermogen), krachttraining aangevuld met coördinatie- en balansoefeningen.

Het beweegprogramma wordt bij voorkeur 2 à 3 keer per week ingepast. Bij deze frequentie is er, in de meeste gevallen, een opbouw te verwachten van uithoudingsvermogen en spierkracht.
Elke 3 maanden worden de testen opnieuw afgenomen en op basis van de verkregen resultaten wordt het beweegprogramma geëvalueerd en bijgesteld.

Elke deelnemer ontvangt een individueel ‘Beweegjaarplan’ In dit ‘Beweegjaarplan’ zijn het individuele programma, trainingsfrequentie, mate van begeleiding, geplande testen en evaluatiemomenten opgenomen.

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie?
Wij nodigen u van harte uit contact op te nemen. Dit kan telefonisch op nummer 040-2814317 of via email Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

Laatst aangepast op dinsdag, 06 januari 2015 12:14