1 2 3

Fysiotherapie

De therapeuten van Fysio- en Manuele Therapie Tongelre zijn experts in het menselijk bewegingsapparaat. Ze helpen je met persoonlijke behandelingen bij bewegings- en lichamelijke klachten.

Algemene fysiotherapie

De KNGF-therapeuten van Fysio- en Manuele Therapie Tongelre zijn er voor iedereen; verwijzing van de huisarts of specialist is niet nodig om een afspraak te maken. De fysiotherapeut screent klachten persoonlijk, licht de bevindingen toe en stelt een behandelplan voor.

Manuele therapie

Onze manueel therapeuten hebben na hun opleiding fysiotherapie nog een extra opleiding manuele therapie gevolgd aan de SOMT University of Physiotherapy en zijn lid van de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie.

Kinder-manuele therapie

Een baby die veel huilt, een kind met een vertraagde ontwikkeling van de motoriek; als ouder kan het je tot wanhoop drijven. Meestal heb je al van alles geprobeerd en lijken de symptomen onverklaarbaar. Manuele therapie voor kinderen van 0 tot 18 jaar kan de aangewezen behandelmethode zijn.

Oedeemfysiotherapie

De oedeemfysiotherapeut heeft kennis en kunde om verschillende soorten oedeem, de ernst ervan, eventuele huidveranderingen en bijkomende klachten te onderzoeken en te behandelen. Dit geldt, naast lymfoedeem, ook voor veneus oedeem en lipoedeem.

Claudicatio intermittens

De minst ingrijpende en eerste keus behandeling is gesuperviseerde looptherapie (GLT) plus leefstijlbegeleiding bij onze gespecialiseerde Chronisch ZorgNet fysiotherapeut. De huisarts of vaatchirurg verwijst de patiënt door voor een dergelijk traject.

COPD-/longrevalidatie

Bij COPD kan longrevalidatie door onze gespecialiseerde Chronisch ZorgNet-fysiotherapeut verlichting bieden. De fysiotherapeut werkt samen met multidisciplinaire teams bij verschillende ziekenhuizen om de longpatiënt zo goed mogelijk te begeleiden.

Coronarevalidatie

Mensen kunnen na een coronabesmetting (langdurig) last hebben van bijvoorbeeld vermoeidheid en kortademigheid. Zij hebben veel baat bij adequate fysiotherapeutische revalidatie.

Knie-/heuprevalidatie

Voor mensen die een nieuwe knie of heup krijgen kan fysiotherapie veel betekenen, zowel voor als na de operatie. Onze therapeuten geven goede voorlichting voor en over de operatie. Zij zijn op de hoogte van de nieuwste operatietechnieken en kunnen overleggen met orthopeden en specialisten.

Medical taping

Medical taping is een uitstekende manier om slappe spieren op spanning te brengen en overbelaste spieren rust te geven. Bij sportblessures met vochtophoping of ontstekingen kan tapen verlichting bieden. Voorwaarde is natuurlijk wel dat de elastische kinesiotape vakkundig en accuraat wordt aangebracht door één van onze fysiotherapeuten.

Compressiemateriaal aanmeten

Onze oedeemtherapeut is getraind en gespecialiseerd aanspreekpunt voor het aanmeten en leveren van therapeutisch elastische kousen.

Inloopspreekuur

Speciaal voor actieve sporters en sportclubs hebben we een wekelijks inloopspreekuur. Daarin staan enkele van onze fysiotherapeuten klaar voor een korte screening en doelgericht advies bij bijvoorbeeld blessures of overbelasting. Het inloopspreekuur is vanaf 30 augustus 2021 elke maandagavond van 19:00 tot 20:00 uur.

Sluiten