Fitther-beweegprogramma's voor iedereen

Elke mens - óók met beperkingen - heeft eigen sportieve mogelijkheden. Met een beperking - lichamelijk, cognitief of emotioneel – of (een verhoogd risico op) een chronische aandoening heb je toch tal van mogelijkheden om plezierig en verantwoord te bewegen. Het ontdekken en beoefenen van de sport die bij jou past, vraagt om een geschikte sportomgeving en creativiteit, flexibiliteit en geduld van de sportbegeleiders. Die vind je bij Fitther.

NL Actief Preventiecentrum

Fitther is NL Actief Preventiecentrum. Iedereen kan in deze veilige en overzichtelijke omgeving en onder deskundige begeleiding deelnemen aan een beweegprogramma op maat.

Deze beweegprogramma's zijn ontwikkeld volgens de laatste inzichten en gebaseerd op de beweegrichtlijn voor de specifieke aandoening.

Fitther gaat verder dan doorsnee sportscholen. Alle Fitther-instructeurs hebben specifieke trainingen gevolgd en werken met bewezen protocollen en programma's. Fitther is optimaal ingericht en uitgerust om mensen met specifieke aandoeningen veilig en effectief te begeleiden en te trainen.

Zo ziet jouw beweegprogramma eruit

Voordat je start met het beweegprogramma dat bij jou past, houden we een uitgebreide intake. Je beantwoordt gerichte vragen en ondergaat verschillende en passende testen.

Aan de hand daarvan bepalen we jouw persoonlijke belastbaarheid en dat is de basis voor jouw individuele programma, inclusief de benodigde persoonlijke begeleiding.

Twee tot drie sessies per week

Het beste beweegprogramma heeft twee tot drie sessies per week. Dat kunnen individuele trainingen zijn of in trainingen in groepsverband; in de groep stimuleren en motiveren deelnemers elkaar en vinden zij de gezelligheid die het plezier in dit traject vergroot.

Twee of drie keer per week trainen is meestal de beste frequentie om uithoudingsvermogen en spierkracht op te bouwen.

Door regelmatig je voortgang te testen, net als bij de intake, kunnen wij jouw beweegprogramma evalueren en waar nodig bijstellen.

Onze beweegprogramma's

Fitther biedt de volgende beweegprogramma's aan.

Beweegprogramma NAH

In Nederland leven naar schatting ruim een half miljoen mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH). Ze hebben bijvoorbeeld een herseninfarct gehad, zuurstoftekort bij een reanimatie of een hersenvliesontsteking, of liepen NAH op door een ongeval.

Beweegprogramma (pre-)Diabetes

Heb je suikerziekte of zit je er tegenaan? Dan is dit beweegprogramma de aangewezen behandeling voor je. Sporten en bewegen zijn sowieso al heel gezond, maar des te meer voor behandeling van (pre-)diabetes. Bewegen verbetert de insulinegevoeligheid van onze lichaamscellen.

Beweegprogramma Overgewicht en Obesitas

De (inter)nationale definitie van obesitas is ‘een chronische ziekte waarbij een zodanige overmatige vetstapeling in het lichaam bestaat dat dit aanleiding geeft tot gezondheids­risico’s’. Overgewicht is de fase daarvoor; ook dan is er overmatige vetstapeling maar (nog) minder dan bij obesitas.

Beweegprogramma 'Actief na Corona'

Heb je Corona gehad? Dan wil je zo snel mogelijk weer verder. Zodra het kan, starten we samen aan jouw fysieke herstel. Vanuit Fysio- en Manuele Therapie Tongelre begeleiden onze fysiotherapeuten ex-coronapatiënten bij het weer oppakken van hun dagelijkse activiteiten.

Sluiten