1 2

Beweegprogramma Overgewicht en Obesitas

De (inter)nationale definitie van obesitas is ‘een chronische ziekte waarbij een zodanige overmatige vetstapeling in het lichaam bestaat dat dit aanleiding geeft tot gezondheidsrisico’s’. Overgewicht is de fase daarvoor; ook dan is er overmatige vetstapeling maar (nog) minder dan bij obesitas. Beide aandoeningen ontstaan doordat de lichamelijke energiebalans langdurig niet in evenwicht is; het lichaam neemt meer energie in dan het verbruikt, en vaak gebeurt dat subtiel.

Uitgebalanceerde leefstijl

Een uitgebalanceerde leefstijl helpt dat evenwicht herstellen. Dat is van belang voor je gezondheid. Overgewicht of obesitas bij volwassenen geeft namelijk een verhoogd risico op comorbiditeit, twee of meer stoornissen of aandoeningen tegelijkertijd, zoals diabetes type 2, hoge bloeddruk, slaap-apneu en hart- en vaatziekten.

Fysieke activiteit

Fysieke activiteit is de sleutel in de behandeling van overgewicht en obesitas. Het Fitther-beweegprogramma verhoogt de (rust)stofwisseling en behoudt zo veel mogelijk vetvrije massa, waarvan spiermassa het belangrijkst is. Daarvoor bestaat het programma uit zowel cardio- als krachttraining. Bij het beweegprogramma word je optimaal begeleid door onze bewegingsdeskundigen: samen met jou werken zij aan het behalen van jouw doelen.

Sluiten